Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezowe bałwanki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 2 szt
cukier puder 100 g
Pisaki lukrowe
Ozdoby: do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Bezowe bałwanki

Kroki postępowania

1
Dokładnie oddzielamy białka od żółtek i białka przekładamy do miksera. Ubijamy białka na sztywną pianę, po czym dodajemy do nich stopniowo cukier puder porcjami, ciągle miksując.
Krok 1 - Bezowe bałwanki foto
2
Tak przygotowaną pianę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy kółka bezpośrednio na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wyciskamy po 2 lub 3 kółka bezpośrednio się stykające tworząc bałwanki.
Krok 2 - Bezowe bałwanki foto
3
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 45 minut w 140 stopniach. Upieczone bałwanki dowolnie dekorujemy.
Krok 3 - Bezowe bałwanki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 07.09.2013 15:59
wyglądają słodko :)
Danost 03.03.2013 12:32
zabawne te bałwanki
Magula 26.12.2012 19:14
słodziutkie były, i na choinkię też można powiesić to fakt ;-)
Poison1988 26.12.2012 13:26
słodziutkie :)
Juleczka20 26.12.2012 12:58
fajnie wyglądałyby nawet na choince:)
-Natka- 26.12.2012 12:37
urocze bałwanki! :)
magdziorka6 26.12.2012 11:27
rewelacja ale można cuda zdziałać
Lemon 26.12.2012 10:57
super
Renataj 26.12.2012 10:35
Ale słodziaki - zarówno z widoku jaki i w smaku.Super.
Izabela/bella81 26.12.2012 10:25
fajne
Sylwia26 26.12.2012 10:24
ale słodkie
Joanna46 26.12.2012 10:22
piękne
Konczi 26.12.2012 09:29
bałwanki pierwsza klasa :)
ewka1978 26.12.2012 09:02
urocze
cukiereczek 26.12.2012 08:50
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak