Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezmięsny obiad

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka gotowana

fasolka szparagowa 500 gram
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka

Ryż

ryż 1-2 woreczki
kostka rosołowa 1

pieczarki smażone

pieczarki 500 gram
sól
pieprz
jajko 1-2
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bezmięsny obiad

Kroki postępowania

1
Fasolkę szparagową obieramy - odcinamy końcówki i płuczemy. Przekładamy do garnka i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem cukru do miękkości. Odcedzamy.
Krok 1 - Bezmięsny obiad foto
2
Ryż gotujemy w wodzie z kostką rosołową, aż napęcznieje. Odcedzamy.
Krok 2 - Bezmięsny obiad foto
3
Pieczarki obieramy i przyprawiamy je z obu stron solą i pieprzem. Następnie maczamy je w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.
Krok 3 - Bezmięsny obiad foto
4
Pieczarki smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Na talerzu układamy porcję ryżu, fasolki i pieczarek. Dekorujemy natką pietruszki.
Krok 4 - Bezmięsny obiad foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 01.09.2016 20:05
Fajny obiad;))
Ewelina1991 01.09.2016 18:16
smaczne danie
mysza75 01.09.2016 12:14
jaki dobry obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak