Przepis i sposób przygotowania na: BEZGLUTENOWE RACUCHY Z JABŁKAMI
Mleko podgrzewamy , a następnie 0,5 szklanki mieszamy z pokruszonymi drożdżami i cukrem.
Odstawiamy w ciepłe miejsce , by pracowały.
Mąkę kukurydzianą i ryżową przesiewamy , dodajemy płatki owsiane, zalewamy pozostałym mlekiem i przygotowanymi drożdżami.
Wbijamy jajko , dokładnie mieszamy i ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 30-40 min.
Jabłka obieramy , kroimy na małe kawałeczki, a następnie dodajemy do wyrośniętego ciasta.
Rozgrzewamy patelnię ( jeśli mamy teflonową nie musimy używać oleju , a jeśli zwykłą posmarujemy jej dno odrobiną tłuszczu ).
Smażymy z dwóch stron na złoty kolor ( lepiej dłużej , na wolnym ogniu ).
Podajemy z cukrem pudrem!
Smacznego!