Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezglutenowe placuszki z bananem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka jaglana 5 łyżek
banan 1 sztuka
jajko 1 sztuka
mleko 3,2% 100 ml
cukier trzcinowy 1/2 łyżeczki

Porada

Jak nie mamy mąki jaglanej można zmielić kaszę jaglaną w młynku na drobno.

Przepis i sposób przygotowania na: Bezglutenowe placuszki z bananem

Mleko, jajko i cukier dokładnie wymieszać. Dodać banana ugniecionego widelcem i mąkę jaglaną. Smażymy cienkie placuszki na małym ogniu z obu stron. Wyjmujemy na ręcznik papierowy który wchłonie tłuszcz. Podajemy posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 27.11.2014 19:33
apetyczne placuszki, lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak