Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezglutenowe placuszki jaglane z nutą pomarańczy i dżemem z rokitnika

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

kasza jaglana 1 szklanka
woda 2 szklanki
jajko 1 szt
sok z pomarańczy 5 lyzek
skórka pomarańczowa 1 lyzeczka
miód 1,5 lyzki
mąka ziemniaczana 1 lyzka
proszek do pieczenia bezglutenowy 1 lyzeczka

dodatkowo

dżem z rokitnika 4 lyzki
olej kokosowy do smazenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bezglutenowe placuszki jaglane z nutą pomarańczy i dżemem z rokitnika

Kasze jaglaną płuczemy, następnie zalewamy 2 szklankami wrzącej wody i gotujemy na małym ogniu do momentu, aż kasza wchłonie całą wodę. Do kaszy dodajemy jajko, miód, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną, sok i startą skórkę z pomarańczy. Następnie wszystko miksujemy na gładki krem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Kładziemy łyżką placuszki i smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone placuszki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy z dżemem z rokitnika. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 15.02.2017 14:18
super placuszki :)
mysza75 15.02.2017 13:27
jakie pyszne placuszki
w mojej kuchni 15.02.2017 11:58
pyszne danie do zjedzenia
olkaaa 15.02.2017 10:40
super pomysł
Róża1 15.02.2017 10:02
przepyszne :-)
dodi 15.02.2017 09:56
ale pyszności, mniam
Futka 15.02.2017 09:33
Bardzo smaczne placuszki :)
norweska20 15.02.2017 08:57
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak