Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezglutenowe placuszki bananowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane 90 g
jogurt naturalny 80 g
jajko 1 sztuka
banan 1 sztuka
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bezglutenowe placuszki bananowe

Kroki postępowania

1
Zmiel na mąkę płatki owsiane.
Krok 1 - Bezglutenowe placuszki bananowe foto
2
Do drugiej miski wbij jajko, wlej olej i jogurt naturalny. Wszystko zmiksuj, dodaj rozgniecionego banana i wymieszaj.
Krok 2 - Bezglutenowe placuszki bananowe foto
3
Dodaj mąkę i wymieszaj na gładkie ciasto.
Krok 3 - Bezglutenowe placuszki bananowe foto
4
Na patelnię (bez tłuszczu lub z jego odrobiną) wylewaj ciasto i formuj małe placuszki.Smaż na złoto-brązowy kolor z obu stron.
Krok 4 - Bezglutenowe placuszki bananowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 28.07.2015 22:07
Wyglądają przesmacznie :)
inka2012 21.04.2015 09:06
pyszne są :)
Bernadeta1 20.04.2015 18:57
zdrowe i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak