Bezglutenowe placuszki bananowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki owsiane

    90 g
  • jogurt naturalny

    80 g
  • jajko

    1 sztuka
  • banan

    1 sztuka
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bezglutenowe placuszki bananowe foto
Zmiel na mąkę płatki owsiane.
Krok 2 - Bezglutenowe placuszki bananowe foto
Do drugiej miski wbij jajko, wlej olej i jogurt naturalny. Wszystko zmiksuj, dodaj rozgniecionego banana i wymieszaj.
Krok 3 - Bezglutenowe placuszki bananowe foto
Dodaj mąkę i wymieszaj na gładkie ciasto.
Krok 4 - Bezglutenowe placuszki bananowe foto
Na patelnię (bez tłuszczu lub z jego odrobiną) wylewaj ciasto i formuj małe placuszki.Smaż na złoto-brązowy kolor z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula191919 28.07.2015 22:07
Wyglądają przesmacznie :)
inka2012 21.04.2015 09:06
pyszne są :)
Bernadeta1 20.04.2015 18:57
zdrowe i smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat