Bezglutenowe pierogi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kleik ryżowy

    100 gram
  • mąka

    300 gram
  • jagody

    50 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pół szklanki kleiku ryżowego uzupełniamy wodą do pełniej szklanki, dodajemy łyżeczkę oleju, szczyptę soli , 1,5 szklanki mąki bezglutenowej. Wszystkie składniki zagniatamy na ciasto, od czasu do czasu dosypując mąką.
Gotowe ciasto rozwałkowujemy i wycinamy krążki. Wkładamy do nich jagody. Zaklejamy i gotujemy w dobrze osolonej wodzie. Gotujemy tak długo aż pierogi wypłyną. Podajemy ze śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 09.02.2014 16:22
a jakiej mąki bezglutenowej najlepiej jest użyć?
KasiaK90 14.03.2012 08:31
fajny przepis
kate.500 20.11.2011 14:43
super
Halusia 04.09.2011 20:58
Super
Ania67 29.07.2011 21:14
świetne
joanna77 17.07.2011 13:00
pychotka!!
ronald88 05.07.2011 00:34
super
Kuchareczekjeden 08.06.2011 20:57
przydatny przepis
mirosława4 22.05.2011 12:02
smaczne
AgaS10 02.05.2011 14:26
fajne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat