Przepis i sposób przygotowania na: Bezglutenowe muffiny z dynią
Kroki postępowania
Ciasto przekładamy do foremek na muffinki i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 160 st. ok 20 min (do suchego patyczka).
Inspiracja z programu DDTVN.
jajko | 3 szt |
cukier trzcinowy | 110 g |
masło | 110 g |
kaszka kukurydziana | 220 g |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
esencja waniliowa | 1 łyżeczka |
sól | |
cukier trzcinowy | 3 łyżki |
sok z cytryny | 1 szt |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 łyżeczki |
Imbir mielony Prymat | 1 łyżeczka |
woda | 2 (z płatków pomarańczy) |
puree | 250 z dyni |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: