Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezglutenowe kruche paluchy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka gryczana 300 g
jajko 1 szt
olej 3-4 łyżki
woda ciepła 80 ml
olej do polania
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bezglutenowe kruche paluchy

Kroki postępowania

1
Ze wszystkich składników zagniatamy sprężyste ciasto, w miarę potrzeb dodawać ciepłej wody. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na pół godziny.
Krok 1 - Bezglutenowe kruche paluchy foto
2
Następnie kawałkami rozwałkowujemy, smarujemy odrobiną oleju i posypujemy solą i ulubionymi przyprawami. Kroimy w paski szerokości ok 1-2 cm i lekko zakręcamy.
Krok 2 - Bezglutenowe kruche paluchy foto
3
Paluchy układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy tylko kilka minut, aż będą chrupiące.
Krok 3 - Bezglutenowe kruche paluchy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 06.02.2017 10:01
fajne paluchy
adelajda 01.02.2017 18:34
Poproszę jednego palucha :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak