Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezglutenowe kopytka z mąką jaglaną

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1,5 kg
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
kasza jaglana 3/4 szklanki
sól 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Bezglutenowe kopytka z mąką jaglaną

Ugotuj ziemniaki, przeciśnij przez praskę, dobrze wystudź. Dodaj mąkę ziemniaczaną, jajko i mąkę jaglaną. Zagnieć ciasto. . Podziel masę na trzy części i zacznij kształtować długie wałki. Pokrój je na 1,5 cm kluski. Gotuj w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak