Bezglutenowe kluski śląskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    6 szt
  • mąka ziemniaczana

    6 płaskich łyżek
  • olej

    3 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać mąkę, olej, sól i pieprz. Wymieszać. Formować kluski. Wrzucać na wrzątek. Gotować do wpłynięcia.
Bardzo dobrze smakuje odsmaźone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 22.04.2017 10:47
interesujący pomysł
Jagódka77 08.03.2017 18:57
ciekawy pomysl

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat