Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezglutenowe ciasteczka z makiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag bezglutenowej
masło 25 dag
cukier puder 20 dag
jajko 2 szt
mak 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Bezglutenowe ciasteczka z makiem

Do mieszanki mąk dodajemy zimne masło, jajka i cukier puder. Szybko wyrabiamy, formujemy kulkę i wkładamy do lodówki na ok pół godziny.

Następnie wyjmujemy i dzielimy na mniejsze części. Robimy dość cienkie wałeczki, kroimy na kilkucentymetrowe kawałki i obtaczamy je w rozsypanym maku.

Układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 15.01.2017 10:52
świetne ciasteczka
Diana Rusiłowicz 12.01.2017 01:07
Apetyczne :)
KuchniaMagdaLeny 06.01.2017 20:17
Ciekawe ciasteczka :)
gusia1000 05.01.2017 00:17
Na pewno są smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak