Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezglutenowe ciasteczka kokosowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kleik ryżowy 170 gram
masło 250 gram
jajko 3 szt
wiórki kokosowe 2 łyżki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier trzcinowy 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bezglutenowe ciasteczka kokosowe

Kroki postępowania

1
Wszystkie suche składniki mieszamy w jednej misce.
Krok 1 - Bezglutenowe ciasteczka kokosowe foto
2
Do wymieszanych suchych składników dodajemy jajka i miękkie masło.
Krok 2 - Bezglutenowe ciasteczka kokosowe foto
3
Wszystko razem zgniatamy i z otrzymanej masy formujemy 15 kulek, które rozgniatamy na krążki.
Krok 3 - Bezglutenowe ciasteczka kokosowe foto
4
Pieczemy w temperaturze 180 stopni (termoobieg) przez 15 minut, następnie odwracamy ciasteczka na drugą stronę i ponownie pieczemy przez 15 minut.
Ciasteczka zachowują kruchość nawet przez 2 tygodnie :)
SMACZNEGO!
Krok 4 - Bezglutenowe ciasteczka kokosowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 18.06.2013 11:03
zdrowe i smaczne
IwonaDD 18.06.2013 10:06
bardzo pomocny przepis dla osób na diecie bezglutenowej i nie tylko
aisoglam 18.06.2013 09:24
Pychotka :)
Agula&Stabi 18.06.2013 07:51
ślicznie wyglądają
Mniam 18.06.2013 07:16
Bardzo dobre rozwiązanie i smaczne!
Pyszota 18.06.2013 00:16
jak ślicznie wyrosły, super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak