Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezglutenowe ciasteczka jaglano-kukurydziane z czekoladą (na oleju kokosowym)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

13-14 sztuk

olej kokosowy 100 gram
płatki jaglane 150 gram
mąka kukurydziana 50 gram
ksylitol 60 gram
jajko 1 sztuka

Dodatkowo

czekolada gorzka 30 gram

Porada

Ciasteczka smakują rewelacyjnie - są takie kruche i delikatne w smaku. Nadają się dla osób będących na diecie bezglutenowej oraz dla diabetyków.

Przepis i sposób przygotowania na: Bezglutenowe ciasteczka jaglano-kukurydziane z czekoladą (na oleju kokosowym)

Kroki postępowania

1
W misce umieścić płatki, mąkę i cukier.
Całość zalać rozpuszczonym olejem kokosowym, wymieszać i połączyć z jajkiem.
(Powinna powstać jednolita konsystencja.)
Na końcu do masy wmieszać posiekaną czekoladę.
Krok 1 - Bezglutenowe ciasteczka jaglano-kukurydziane z czekoladą (na oleju kokosowym)  foto
2
Z ciasta formować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego.
Każdą kuleczkę spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia.
Krok 2 - Bezglutenowe ciasteczka jaglano-kukurydziane z czekoladą (na oleju kokosowym)  foto
3
Piec około 15 minut w 180 stopniach.
(Ciasteczka powinny być lekko zarumienione.)
Krok 3 - Bezglutenowe ciasteczka jaglano-kukurydziane z czekoladą (na oleju kokosowym)  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.02.2017 23:03
Na pewno są dobre.
Diana Rusiłowicz 17.01.2017 00:36
Dziękuję :)
Diana Rusiłowicz 17.01.2017 00:36
Miło mi :)
Patrycja33 16.01.2017 11:05
pysznie i zdrowo :)
mysza75 16.01.2017 10:07
pyszne ciacha do pochrupania
MagdalenaIC 16.01.2017 09:49
Fajne ciasteczka :)
Edita 16.01.2017 09:44
fajne ciaseczka
w mojej kuchni 16.01.2017 08:44
zabieram przepis
Ola1984 16.01.2017 08:31
Pyszne ciacha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak