Bezalkoholowa truskawkowa margarita

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    2 szklanka
  • sok pomarańczowy

    40 ml
  • sok z limonki

    40 ml
  • sok z cytryny

    2 łyżka
  • cukier trzcinowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Świeże lub mrożone truskawki rozdrabniamy w blenderze. Gdy masa będzie już gładka przekładamy ją do shakera. W specjalnym kieliszku odmierzamy sok pomarańczowy i sok z limonki i dodajemy do truskawek. Wyciskamy sok z cytryny i dodajemy go do reszty. Na koniec wsypujemy cukier trzcinowy.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy w shakerze. Rozlewamy do kieliszków ozdobionych limonką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 09.06.2014 06:49
chętnie wypróbuję, kolorek extra
gibli 23.02.2014 08:43
smaczna, ładnie wygląda,a jaki kolor ma)
Niki22 19.02.2014 23:58
wygląda bardzo apetycznie :)
Noruas 19.02.2014 22:39
super smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat