Beza Pawłowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    4 szt.
  • cukier

    1 szklanka
  • ocet winny

    1 łyżka
  • mąka zaiemniaczana

    1 łyżka
  • śmietana 30%

    250 ml
  • woda zimna

    1 łyżka
  • brzoskwinie w puszce

    5 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z białek i cukru ubijamy sztywną pianę. Do piany dodać mąkę i jeszcze chwilę ubijać. Na koniec dodać ocet i wodę i delikatnie wymieszać. Gotową masę wyłożyć na blachę. Piec w temperaturze 150 stopni przez 60 - 75 minut. Śmietanę ubić na sztywno. Wyłożyć na ostudzone ciasto. Udekorować kawałkami brzoskwiń.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mala2021 17.01.2012 07:53
zjadła bym...
kasienka23 12.12.2011 23:12
pycha
Magdalena80 05.07.2011 14:36
jakie słodkości...
kotlet 05.07.2011 14:20
ale apetycznie się zrobiło...
MAR3STA 19.04.2011 23:17
pycha beza;)
Jaheira11 19.03.2011 23:16
rewelacja
bursztynek 16.03.2011 21:55
znam troszkę inny przepis, ale ją uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat