Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Beza kokosowa z polewą czekoladową

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 8 sztuk
cukier drobny 1,5 szklanki
wiórki kokosowe 20 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Beza kokosowa z polewą czekoladową

Białka ubijamy z cukrem kiedy będą w miarę sztywne dodajemy wiórki kokosowe i proszek do pieczenia i dobrze mieszamy wlewamy masę do wyłożonej pergaminem blachy i pieczemy w 150 stopniach aż się zrumieni kiedy wystygnie polewamy roztopioną czekoladą. Beza ta doskonale też się nadaje jako warstwa do ciasta z kremem. Inna wersja tej bezy to zamiast wiórek drobno zmielone orzechy lub migdały

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 30.11.2010 20:36
słodka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak