Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Beszamel z fetą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 250 ml
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
feta 100 g
bazylia 1 łyżeczka
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Beszamel z fetą

Kroki postępowania

1
W rondelku rozpuścić masło i dodać mąkę. Wymieszać.
Krok 1 - Beszamel z fetą foto
2
Wlać mleko, fetę i bazylię.
Krok 2 - Beszamel z fetą foto
3
Ciągle podgrzewając mieszać do uzyskania gęstej masy.
Krok 3 - Beszamel z fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 05.08.2013 19:36
fajny smak sosiku
Róża1 21.07.2013 23:51
przepyszny sosik:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak