Beszamel

Beszamel

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    25 g
  • mąka

    25 g
  • mleko

    400 ml
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło rozpuszczamy w rondelku.
Dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy.
Teraz powoli dodajemy mleko cały czas mieszając najlepiej rózgą.
Wszystko trzeba dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek.
Całość doprawiamy mielonym pieprzem, gałką i solą cały czas gotując na małym ogniu.
Gotujemy od czasu do czasu mieszając na małym ogniu aż sos zgęstnieje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kosteczka 02.10.2014 01:17
szybki przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat