Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Beskidzkie proziaki z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kg
ser biały 30 dag
jajko 1 szt
żółtko jajek 2 szt
zsiadłe mleko 2 szklanki
cukier 1 łyżka
sól do smaku
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
mąka na stolnicę

Przepis i sposób przygotowania na: Beskidzkie proziaki z serem

Wykonanie:
Mąkę wymieszać z sodą oczyszczoną, wlać zsiadłe mleko i połączyć z resztą składników. Wyrobić dokładnie ciasto, uformować wałek, pokroić na kawałki i rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką. Piec bez tłuszczu na teflonowej patelni. Przekładać co chwilę aby nie przypalić. Podawać posmarowane masełkiem z dodatkiem kawy z mlekiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 11.11.2016 17:33
Muszę sama wypróbować Twój przepis
KORAL 11.11.2016 15:20
Muszę je wreszcie zrobić, świetne :)
agnieszka214 11.11.2016 15:00
alez pyszne proziaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak