Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bento piesek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 1/2 sztuki
paluszki chlebowe 1 garść
ser żółty 10 gram
chleb tostowy 2 kromki
szynka 2 plastry
oliwki czarne 1/2 sztuki
marchew 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: bento piesek

Jabłko kroimy w kostkę i układamy w pudełku jako trawę. Z kromki i plasterka szynki wycinamy koła. Szynkę wkładamy między kromki. Z drugiego plasterka wycinamy kawałki imitujące uszy oraz pyszczek. Z oliwki tworzymy oczy. U góry pudełka układamy paluszki jako niebo. Z żółtego sera wycinamy koło układamy jako słońce a drugie mniejsze jako nosek a marchewkę tniemy w paseczki i układamy jako promienie i kółko jako łatę oka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna43 23.03.2015 16:41
Dzięki :) my dorośli czasem chętnie tez takie byśmy zjedli :)
Aleksandra/Olcia 23.03.2015 12:40
hihi fajny pomysł
AgaS10 23.03.2015 08:45
Zachęta dla niejadków:)
atort111
atort111 23.03.2015 07:45
dla dzieci widok nieziemski
tytka 22.03.2015 22:37
super pomysł dla dzieci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak