Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

befsztyki z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety wołowe 4
cebula 2
olej
masło 2łyżki
jajko 4
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: befsztyki z jajkiem

Kotlety lekko zbić aby miały grubość ok.1cm.Oprószyć solą i pieprzem,odstawić na 15min.Cebulę obrać,pokroić w talarki.Na patelni rozgrzać sporo oleju,wrzucić cebulę,zrumienić.Cebulę zdjąć z patelni.W razie potrzeby dodać trochę oleju,włożyć befsztyki.Smażyć po 4min z każdej strony,by utworzyła się rumiana skórka,a wnętrze pozostało różowe.Na drugiej patelni usmażyć na maśle jajka sadzone,oprószyć solą i pieprzem.Na każdym befsztyku ułożyć po jajku.Podawać obłożone smażoną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 18.03.2012 20:46
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak