Befsztyki w glazurze

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    60 dag
  • olej

    2 łyżki
  • sól

    - -
  • starty chrzan

    3 łyżki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • winiak

    2 łyżki
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    - -
  • galaretka z czerwonej porzeczki

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować glazurę: podgrzać galaretkę porzeczkową, dodać chrzan, sos sojowy oraz winiak i dokładnie wymieszać.

Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić na 4 plastry, ugnieść lekko dłońmi, brzegi naciąć ostrym nożem. Befsztyki posmarować olejem, oprószyć pieprzem Prymat i wstawić do lodówki na 1 godz. Po wyjęciu z lodówki ułożyć na ruszcie, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 st. C i opiec z obu stron. Następnie posmarować glazurą i piec nadal, aż utworzy się brunatna, lśniąca skórka.
Podawać polane resztą glazury z frytkami i sałatką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Chojłówna 01.09.2011 10:43
powinno być dobre:D
jasiek 23.03.2011 21:48
brzmi apetycznie
Magdalena80 21.02.2011 22:42
smakowite
szajba2 15.02.2011 15:38
coś konkretnego na ząb
kielcok1 03.12.2010 14:29
glazurnicy są ok
Barbara55 13.10.2010 16:19
już befsztyk jest ok a do tego ta glazura

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat