Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Befsztyk tatarski z marynowanymi pieczarkami, kaparami i ogórkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 400 g
cebula 1 szt
kapary całe Smak 1 łyżka
żółtko jajek 4 szt
musztarda 2 łyżki
borowiki do dekoracji
sól
buraczki domowe Smak 4 szt
pieczarki marynowane 8 szt
oliwa 4 truflowa
ogórki konserwowe 2 szt
sardynki 4 (w oleju)
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Befsztyk tatarski z marynowanymi pieczarkami, kaparami i ogórkami

Umytą i oczyszczoną polędwicę wołową posiekać bardzo ostrym nożem (ew. zmielić), przełożyć do dużej miski i dodać pokrojone składniki: cebulę, kapary, marynowane pieczarki, ogórki konserwowe, żółtka, musztardę Dijon i oliwę z oliwek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku wedle własnego gustu.
Tak przygotowany befsztyk tatarski podawać z pokrojonymi borowikami, buraczkami i sardynkami w oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 15.10.2011 08:34
super
Justa32 06.08.2011 16:53
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak