Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Befsztyk tatarski (tatar wołowy)

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Surowe mięso z jajkiem, którym zachwycają się koneserzy kuchni z całego świata.

Poznajcie przepis jak zrobić dobry beftszyk tatarski (tatar wołowy)!

Składniki:

polędwica wołowa 50 dag
żółtko jajek 4 szt
ogórki kiszone 4 szt
cebula 2 szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
pieprz świeżo mielony
oliwa
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
sos worcester opcjonalne

Przepis i sposób przygotowania na: Befsztyk tatarski (tatar wołowy)

Bardzo prosty przepis na beftsztyk tatarski / tatar wołowy - wykwintne danie i przystawkę, którą uwielbia m.in. Magda Gessler!

Mięso zmielić lub bardzo drobno posiekać (ja wolę siekane).

Dodatki do tatara czyli cebulkę i ogórka kroimy w drobną kostkę. Mięso doprawiamy solą i pieprzem przyprawą Maggi lub sosem Worcestershire i dokładnie mieszamy.

Do mięsa można też dodać odrobinę wody mineralnej lub zimnej, wcześniej przegotowanej, wtedy tatar będzie bardziej miękki.

Z mięsa formujemy na kulę i układamy na talerzu a w środku robimy zagłębienie. W zagłębienie wbijamy żółtko.

Dookoła tatara układamy drobno pokrojone dodatki.

Tatar wołowy znakomicie smakuje z dodatkami takimi jak: pieczywo, cebulka, musztarda i ogórki konserwowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 02.03.2014 00:32
dawno nie jadłam, bardzo dawno:)
Kejti 01.03.2014 18:49
Uwielbiam :-)
Cranberry 24.02.2014 22:16
wygląda smacznie :)
adelajda 24.02.2014 16:08
dobry tatarek :)
Milka100 24.02.2014 13:52
pyszniutki tatar
halina17 24.02.2014 12:42
Uwielbiam tatara.
Lis 24.02.2014 11:24
Pyszny tatar:)
Lidzia 24.02.2014 11:24
Pychotka, moje ulubione danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak