Befsztyk po chłopsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    60 dag
  • boczek wędzony

    10 dag
  • chrzan tarty

    1 łyżka
  • ser wędzony

    15 dag
  • olej

    4 łyżki
  • masło

    1 łyżeczka
  • pieprz ziołowy XXL

    1 szczypta
  • margaryna do smarowania formy

    1 łyżka
  • papryka słodka mielona

    1 szczypta
  • ziele angielskie mielone

    1 szczypta
  • kminek mielony

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oczyścić z błon, umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, lekko rozbić, suto posypać przyprawami ziołowymi i Kucharkiem, skropić częścią oleju i wstawić do lodówki na 1 godz. Następnie wraz z plasterkami boczku obsmażyć na pozostałym rozgrzanym oleju. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną, ułożyć befsztyki, przekładając je obsmażonym boczkiem, posypać chrzanem, rozłożyć plastry sera, skropić roztopionym masłem i zapiekać około 12 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 240°C. Podawać z frytkami i sałatą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka_B 10.01.2012 15:20
Bardzo to mało powiedziane. MEGA apetyczny:)
mikrusiak 29.12.2011 15:28
bardzo apetyczny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat