Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Befsztyk po chłopsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 60 dag
boczek wędzony 10 dag
chrzan tarty 1 łyżka
ser wędzony 15 dag
olej 4 łyżki
masło 1 łyżeczka
pieprz ziołowy XXL 1 szczypta
margaryna do smarowania formy 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
Ziele angielskie mielone Prymat 1 szczypta
Kminek mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Befsztyk po chłopsku

Mięso oczyścić z błon, umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, lekko rozbić, suto posypać przyprawami ziołowymi i Kucharkiem, skropić częścią oleju i wstawić do lodówki na 1 godz. Następnie wraz z plasterkami boczku obsmażyć na pozostałym rozgrzanym oleju. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną, ułożyć befsztyki, przekładając je obsmażonym boczkiem, posypać chrzanem, rozłożyć plastry sera, skropić roztopionym masłem i zapiekać około 12 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 240°C. Podawać z frytkami i sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 10.01.2012 15:20
Bardzo to mało powiedziane. MEGA apetyczny:)
mikrusiak 29.12.2011 15:28
bardzo apetyczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak