Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Befsztyk pieczarkowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 30 dkg
pieczarki 15 dkg
pietruszka zielona 3 gałązki
jajko 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
sól do smaku 4 szczypty
olej do smażenia 4 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Befsztyk pieczarkowy

Umyte, oczyszczone, pieczarki skręcić przez maszynkę albo zetrzeć na tarce jarzynowej na małych oczkach.
Czosnek drobno posiekać.
Do mięsa dodać pieczarki, czosnek, jajko, posiekaną natkę pietruszki.
Doprawić solą, pieprzem, dokładnie wyrobić mięso.
Formować, kotleciki owalne albo okrągłe.
Obtoczyć kotlety w mące.
Rozgrzać na patelni tłuszcz smażyć befsztyki z każdej strony po 4-5 minut.
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 14.08.2014 18:36
fajny też taki lubię
Bernadeta1 14.08.2014 17:33
lubię takie mięsko
mysliwy
mysliwy 14.08.2014 17:32
O, to coś dla mnie;)
Janina 14.08.2014 17:19
Pyszności;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak