Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bazyliowy twarożek

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 25 dag
bazylia 1/2 pęczka
sól do smaku
śmietana 18 proc 2 łyżki
parmezan starty 2 łyżki
oliwa
pomidor 2 szt
czosnek 2 zabki

Przepis i sposób przygotowania na: Bazyliowy twarożek

Do kubka od blendera wkładamy bazylię świeżą , dodajemy ząbki czosnku , oliwę i parmezan. Miksujemy wszystko na gładką masę. Solimy do smaku. Twarożek dusimy widelcem z śmietaną . Następnie łączymy twaróg z bazylią. Mieszamy. Pomidory myjemy i kroimy w kosteczkę dodajemy do twarożku. Podajemy na śniadanie z pieczywem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 02.12.2014 19:29
wygląda niezwykle smakowicie!
Futka 02.12.2014 11:53
przepyszny twarożek - świetne, pożywne śniadanko :)
Marta Ryżek-Kalkowska 02.12.2014 09:26
Wygląda bardzo smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak