Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bazyliowy sos pesto

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bazylia świeża 1 szklanka liści
ząbek czosnku
orzeszki piniowe 1 garść
oliwa 100 ml
parmezan starty 2-3 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bazyliowy sos pesto

Liście bazylii umyć, wrzucić ją do blendera, następnie wrzucić pozostałe składniki: czosnek, orzeszki pinii, tarty parmezan i oliwę z oliwek. Miksować stopniowo delikatnymi obrotami na w miarę gładką masę. Jeśli sos jest za gęsty dodać troszkę więcej oliwy. Dopraw solą do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 25.01.2017 08:55
robię podobny
Margo1 17.12.2016 19:28
chyba takiego nie robiłam
Marta Ryżek-Kalkowska 04.11.2016 21:36
Ja też zaczynam uwielbiać :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak