Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bazyliowy kurczak

4.0
(23)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 300 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
mozzarella 1 kulka
sól
jajko 1 sztuka
olej do smażenia
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bazyliowy kurczak

Mięso dzielimy na około 3 części. Rozbijamy tłuczkiem. Delikatnie solimy. Mozzarellę dzielimy na 3 części.
Ser układamy na środku każdego rozbitego kotleta. Składamy tworząc kopertę. Brzegi spinamy wykałaczkami.
Jajko należy rozbełtać. Mąkę mieszamy z bazylią.
Gotowe piersi maczamy w jajku, a następnie obtaczamy w bułce z bazylią. Smażymy na oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.01.2014 00:35
Fajny smak mięsa.
Aannkaa82 16.12.2013 20:21
Wygląda rewelacyjnie i jestem przekonana że tak samo smakuje.
GOSIA18 12.10.2013 10:32
Proste ale smaczne danie
pierniczkowo 12.10.2013 10:22
bardzo apetyczne :)
Konczi 12.10.2013 09:47
wygląda idealnie, super! 5 ode mnie :)
Moni_Wwo 12.10.2013 08:12
pięknie się prezentuje!!!!!
ana1 12.10.2013 07:56
pyszne mięsko
Lis 12.10.2013 00:21
po prostu - mniam:)
Sroczka 11.10.2013 22:46
Przepysznie przygotowane mięsko.
dziewczyna_z_kodeksem 11.10.2013 22:36
bardzo smakowite danie
V_kuchareczka 11.10.2013 22:34
wygląda smakowicie
iwi 11.10.2013 22:29
Pyszny kurczaczek
Krzysztof15 11.10.2013 22:17
bardzo pyszny
Adam/ZUB3R 11.10.2013 22:16
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak