Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bazyliowy kurczak

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 duże sztuki
sos sojowy 2 łyżeczki
chili 1/2 łyżeczki
kolendra 1/2 łyżeczki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bazyliowy kurczak

Kroki postępowania

1
Udka podzielić na porcje. Dodać do nich bazylię, sos sojowy, sól czosnkową, chili i kolendrę.
Krok 1 - Bazyliowy kurczak foto
2
Przyprawy wetrzeć w mięso.
Krok 2 - Bazyliowy kurczak foto
3
Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia, zabezpieczyć końcówki i ułożyć w naczyniu do zapiekania.
Krok 3 - Bazyliowy kurczak foto
4
Piec w 180 stopniach ok.1 godzinę. 15 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw i podwinąć jego brzegi, żeby mięso się przyrumieniło.
Krok 4 - Bazyliowy kurczak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 26.02.2014 13:22
Brzmi pysznie;)
Weronika_eM 24.09.2011 22:14
pyszny kurczaczek
agnieszka214 08.09.2011 23:19
pyszny
Katarzyna/kate1980 07.09.2011 23:32
ciekawe
sylwia / sytofala 07.09.2011 22:05
bazyliowe .... a ja przeczytałam Bazyliszkowe no cóż ale na pewno są pyszne !!!!!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak