Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bazyliowe pesto z ziarnami słonecznika

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bazylia 6 garści
czosnek 2 ząbki
słonecznik łuskany 50 g
oliwa extra vergin 140 ml
parmezan 40 g
sól
pieprz czarny

Przepis i sposób przygotowania na: Bazyliowe pesto z ziarnami słonecznika

Obrywamy listki bazylii z gałązek i dokładnie myjemy. Ser ocieramy na tarce o dużych oczkach. bazylie i ser umieszczamy w blenderze razem z czosnkiem i uprażonym słonecznikiem. Dodajemy oliwę i miksujemy na gładka masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak