Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bazyliowe Pesto

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bazylia świeża 1 doniczka
oliwa 10 łyżek
orzechy nerkowca 70 g
migdały 30 g
słonecznik łuskany 30 g
ząbki czosnku 2 szt
sok z limetki 1 szt
skórka z limonki 1 szt
parmezan starty 3 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Pesto to fajny pomysł na wykorzystanie w ciekawy sposób niezwykle aromatycznych liści bazylii. Idealnie sprawdza się podane z makaronem lub do smarowania pieczywa.

Przepis i sposób przygotowania na: Bazyliowe Pesto

1.
Wszystkie wymienione składniki przełożyć do bendera i zmiksować do postaci pasty (najlepiej zmiksować do takiego stopnia żeby wyczuwalne były grudki orzeszków). Doprawić do smaku solą i świeżym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 15.02.2016 11:52
Piękny kolor
Wafelek2601 15.02.2016 10:59
Super kolorek
agaK. 15.02.2016 10:03
Dodałam do ulubiony bo spodobały mi się wyszukane składniki;)
dom-agi 15.02.2016 09:25
Piękny kolor!
Ola1984 15.02.2016 09:12
Uwielbiam domowe pesto chyba w każdym wydaniu :)
gosia1988 15.02.2016 07:05
fajny przepis
Konczi 14.02.2016 23:38
cudny kolorek - pyszne pesto :-)
Iwusia 14.02.2016 23:16
smakowite jest takie pesto
norweska20 14.02.2016 22:36
super :) bardzo lubię
Granita 14.02.2016 22:30
zachęcająca konsystencja i piękny kolor
ilka01 14.02.2016 21:42
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak