Bazyliowe ćwiartki ziemniaków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    3 średnie sztuki
  • oliwa

    4 łyżki z bazylią
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • chili Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Ziemniaki obieramy kroimy w ćwiartki , gotujemy w osolonej wodzie ok 10 min. Odcedzamy , osuszamy na gazie.
2.Przygotowujemy marynatę : Oliwę łączymy z bazylią , solą , pieprzem i chili
3. Do odcedzonych ziemniaków , wlewamy marynatę , mieszamy bo zakryła dokładnie każdy kawałek ziemniaka.
4. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez 25-30 min.
SzczyptaChili
Najlepiej smakują z pieczenią lub podane same z ulubionym sosem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 29.11.2015 08:36
Lubię ziemniaki w takim wydaniu :)
Ola1young 28.11.2015 12:39
fajny obiadek
RenataZ-et 27.11.2015 21:16
ja też takie lubię
Wafelek2601 27.11.2015 18:37
Lubię takie ziemniaczki
MAR3STA 27.11.2015 17:03
smaczne do obiadku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat