Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bazyliowa bruschetta

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 2 szt
czosnek 2 ząbki
orzeszki pini 4 łyżki
pomidory 4 szt
ser mozarella 1 kulka
masło 1 łyżka
bazylia 1 pęczek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bazyliowa bruschetta

Zaczynamy od zrobienia pesto z bazylii. Miksujemy obrane ząbki czosnku z posiekaną bazylią. Dodajemy orzeszki , oliwę z oliwek i sól morska do smaku. Pomidory myjemy i siekamy dość drobno. Bułkę kroimy na skos i podsmażamy na masełku. Ser mozarella kroimy w kosteczkę. Pokrojone pomidory mieszamy z serem i pesto. Doprawiamy solą do smaku i nakładamy na gorące grzanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 22.01.2014 18:21
zjadloby sie
Ania84 22.01.2014 16:03
mniammm aż ślinka cieknie!
lara 22.01.2014 15:20
pyszna przekąska
Barbara13 22.01.2014 11:59
pyszna przekąska
bogusia19 22.01.2014 11:24
pachnie aż u mnie
wwwiolka 22.01.2014 11:19
Pyszne, uwielbiam taką włoską kuchnię.
ssylwiaa 22.01.2014 11:15
moje smaki ;)
Romanowka 22.01.2014 11:11
wyglądają bardzo apetycznie
babajaga1969 22.01.2014 11:09
pyszne, aromatyczne kanapeczki na gorąco
dodi 22.01.2014 10:50
ale musiały być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak