Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bazylikowo -pietruszkowe masło

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 30 dag
natka pietruszki 1 pęczek
bazylia świeża 1 garść
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki

Porada

Masełko doskonale smakuje z świeżym pieczywem. Najczęściej jako dodatek do kanapki z tym masłem dodaje pomidora. Jest pyszne i kusi swym zielonym kolorkiem:).

Przepis i sposób przygotowania na: Bazylikowo -pietruszkowe masło

Kroki postępowania

1
Pietruszkę oraz bazylię drobno siekamy. Przekładamy do garnuszka.
Krok 1 - Bazylikowo -pietruszkowe masło foto
2
Dokładamy pokrojony czosnek i delikatnie miksujemy razem.
Krok 2 - Bazylikowo -pietruszkowe masło foto
3
Miękkie masło ucieramy. Dokładamy do niego zmiksowane składniki i doprawiamy do smaku. Dokładnie miksujemy.
Krok 3 - Bazylikowo -pietruszkowe masło foto
4
Masło przekładamy do kubka. Schładzamy w lodówce do stężenia po czym wyjmujemy.
Krok 4 - Bazylikowo -pietruszkowe masło foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.01.2015 00:16
rewelacyjne masło.
Ada-Gaba 04.12.2014 16:12
wygląda smacznie, z pewnością jest rewelacyjne
Maridka19 04.12.2014 08:23
Ciekawie wygląda :)
Klausia 03.12.2014 21:54
wygląda super :)
Barbara13 29.11.2014 21:17
świetne masełko
VioletoweKucharzenie 29.11.2014 15:41
Musi świetni smakować:-)
pestka 29.11.2014 15:39
świetne - nigdy tak nie robiłam
Anna133 29.11.2014 15:37
wspaniałe masełko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak