Bażant po węgiersku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drób

    2 bażanty
  • pomidory

    1 kg
  • papryka zielona

    2 kg
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • smalec

    100 g
  • cebula

    300 g
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bażanty włożyłem do garnka, zalałem wodą. Gotowałem do miękkości. Następnie oddzieliłem mięso od kości, pokroiłem na kawałki ( 40-50 g ).

Równocześnie podrumieniłem na smalcu drobno pokrojoną cebulę, dodałem pokrojoną w krążki paprykę, pomidory, paprykę w proszku, sól, pieprz, trochę wody, dusiłem pod przykryciem. Gotowe warzywa wymieszałem z mięsem z bażanta, kilka minut razem dusiłem.
Podałem na gorąco z wcześniej ugotowanym ryżem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat