Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bażant po węgiersku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drób 2 bażanty
pomidory 1 kg
papryka zielona 2 kg
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
smalec 100 g
cebula 300 g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Bażant po węgiersku

Bażanty włożyłem do garnka, zalałem wodą. Gotowałem do miękkości. Następnie oddzieliłem mięso od kości, pokroiłem na kawałki ( 40-50 g ).

Równocześnie podrumieniłem na smalcu drobno pokrojoną cebulę, dodałem pokrojoną w krążki paprykę, pomidory, paprykę w proszku, sól, pieprz, trochę wody, dusiłem pod przykryciem. Gotowe warzywa wymieszałem z mięsem z bażanta, kilka minut razem dusiłem.
Podałem na gorąco z wcześniej ugotowanym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak