Bażans w smietance

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bażanat

    1 szt
  • mąka

    20 gram
  • margaryna

    40 gram
  • śmietana

    1 szklanka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skruszonego , oskubanego bażanta dokładnie myjemy , kroimy w nieduże kawałki , solimy .Oprószamy lekko mąką , rumienimy na tłuszczu , podlewamy kilkoma łyżkami wody i dusimy przez 30 minut na bardzo wolnym ogniu. Wlewamy śmietanę , wszytko dokładnie mieszamy , podgrzewamy na ogniu 10 minut. Następnie zestawiamy z ognia i trzymamy pod przykryciem przez 10 minut. Pokrojone kawałki mięsa wykładamy na półmisek i polewamy śmietanką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
teresa18 01.02.2012 16:10
wow ale estrawaganckie
RenataZ-et 28.01.2012 17:07
super
Motorek 24.01.2012 19:08
super
IKrakowianka 21.01.2012 19:29
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat