Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bażans w smietance

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bażanat 1 szt
mąka 20 gram
margaryna 40 gram
śmietana 1 szklanka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bażans w smietance

Skruszonego , oskubanego bażanta dokładnie myjemy , kroimy w nieduże kawałki , solimy .Oprószamy lekko mąką , rumienimy na tłuszczu , podlewamy kilkoma łyżkami wody i dusimy przez 30 minut na bardzo wolnym ogniu. Wlewamy śmietanę , wszytko dokładnie mieszamy , podgrzewamy na ogniu 10 minut. Następnie zestawiamy z ognia i trzymamy pod przykryciem przez 10 minut. Pokrojone kawałki mięsa wykładamy na półmisek i polewamy śmietanką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 01.02.2012 16:10
wow ale estrawaganckie
RenataZ-et 28.01.2012 17:07
super
Motorek 24.01.2012 19:08
super
IKrakowianka 21.01.2012 19:29
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak