Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bawarskie roladki wołowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec wołowy 4 plastry
ziemniaki 1 szt
ogórki konserwowe 2 szt
boczek wędzony 50 gram
parówki cienkie 4 szt
musztarda 2 łyzki
cebula 1 szt
piwo 150 ml
mąka 1 łyżka
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Bawarskie roladki wołowe

Ziemniak obrać, pokroić na ćwiartki. Ogórki przekroić wzdłuż, cebulę w piórka. Plastry wołowiny dobrze zbić, oprószyć solą i pieprzem. Posmarować musztardą. Na każdy plaster położyć parówkę, boczek, kawałek ziemniaka, ogórek i kilka talarków cebuli. Plastry zrolować, związać nitką. Obsmażyć ze wszystkich stron.
W czasie pieczenia roladki podlewać małą ilością piwa. Gdy rolady zmiękną, wyjąć je a sos zagęścić mąką, doprawić solą i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 24.05.2014 16:40
świetne danie)
erym 12.05.2014 15:41
z parowka, ale zdziwienie :)
gusia1000 05.05.2014 22:57
Pysznie wyglądają i na pewno takie są.
Dorian 05.05.2014 18:21
z paroweczka - ciekawy pomysl
gosia56 04.05.2014 13:18
super roladki;)
mysza75 04.05.2014 12:22
bardzo fajne nadzienie i pyszne roladki
adelajda 04.05.2014 07:55
Bardzo lubię nadziewane mięska :)
Kejti 03.05.2014 23:46
Chętnie skosztuję :-)
Barbara13 03.05.2014 20:55
ależ smakowicie się prezentują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak