Batony owocowo-bakaliowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na batony

  • biała czekolada

    150 g

NADZIENIE

  • morele suszone

    7 szt
  • orzechy włoskie

    35 g
  • rodzynki

    40 g
  • truskawki świeże

    3 szt
  • czarna porzeczka

    30 g
  • dżem wiśniowy

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Batony owocowo-bakaliowe foto
Rozpuścić białą czekoladę w kąpieli wodnej. Roztopioną czekoladę nanieść za pomocą pędzelka na dno i boki foremek , odstawić do lodówki na kilka minut.
Krok 2 - Batony owocowo-bakaliowe foto
Następnie orzechy włoskie kroje na mniejsze kawałki. Truskawki, morele i rodzynki, kroję w kosteczkę.
Krok 3 - Batony owocowo-bakaliowe foto
Wszystkie składniki mieszam z dżemem wiśniowym.
Krok 4 - Batony owocowo-bakaliowe foto
Nadzienie wykładam na białą czekoladę
Krok 5 - Batony owocowo-bakaliowe foto
wyrównuję powierzchnię i zalewam resztą czekolady.
Krok 6 - Batony owocowo-bakaliowe foto
Wstawiam do lodówki na 4 godziny do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 09.11.2016 22:12
Ciekawe to
Edita 09.11.2016 09:40
ale pysznosci
IZABELA29 10.08.2016 11:30
pysznie wyglądają i za pewne tak smakują
dodi 10.08.2016 10:58
ale apetyczne, mniam
Anna169Hosz 09.08.2016 18:31
Świetny pomysł!
Wiktoria29 09.08.2016 15:55
chętnie bym zjadła
Ada-Gaba 09.08.2016 13:03
deser na 5 : )
Mniam 09.08.2016 11:29
Jakie pyszne batoniki :)
Diana Rusiłowicz 09.08.2016 01:31
Pyszne i moja ulubiona biała czekolada!
kd045 08.08.2016 23:39
super przekąska ;]

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat