Batony musli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    5
  • płatki owsiane

    3 szklanki
  • żurawina

    5 łyżek
  • orzechy laskowe

    5 łyżek
  • miód

    5 łyżek
  • Cynamon mielony Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obieramy ze skóry i ścieramy na tartce. Orzechy siekamy. Wszystkie składniki łączymy razem , mieszając łyżką. Stare jabłka, płatki, cynamon, miod plynny, żurawine i orzechy. Pieczemy całość na brytfannie w tem 180 stopni przez 30 min. Kroimy na batony dopiero po przestygnięciu. Gotowe batony możemy polać polewą czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 27.07.2015 11:55
fajne batony
Jagódka77 19.04.2015 13:36
sto razy lepsze od tych ze sklepu
Margo1 18.04.2015 20:27
Super wyszły, ja takich nie robiłam
Kolorowa 28.02.2015 20:36
fajny przepis ;)
Zdzisław 28.02.2015 16:17
takie słodkości bardzo lubię zjeść
pajbek 28.02.2015 15:39
Lubię takie batoniki :-)
as28 28.02.2015 15:37
fajny batonik
Cynamonka 28.02.2015 15:09
Pyszne i zdrowe!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat