Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batony musli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

musli 2 szklanki (2 szklanki mieszanki p
cukier brązowy 5 łyżek
masło 1/4 kostki
miód 1 łyżka, czubata
sok z cytryny z połowy cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Batony musli

płatki owsiane prażymy kilka minut na suchej patelni. Dodajemy resztę ziaren, orzechów, płatków i owoców i jeszcze chwilę prażymy. Przesypujemy do miski.
Na patelni rozpuszczamy cukier, dodajemy miód, masło oraz sok z cytryny i mieszamy aż do połączenia składników.
Karmelową masę wlewamy do miski z uprażonym musli i dokładnie mieszamy.
Masę wykładamy, delikatnie dociskając, w średniej wielkości blaszce, wyłożonej folią spożywczą. Wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Zastygnięte kroimy ostrym nożem.
Pyszności :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 05.09.2012 11:15
pysznie wygladają
staropolanka5 23.06.2012 23:53
fajnien wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak