Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batoniki z ryżem

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 250 g
ryż preparowany 50 g
migdały siekane 30 g
rodzynki 50 g
rum 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Batoniki z ryżem

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Migdały drobno siekamy i dodajemy do czekolady wraz z rodzynkami oraz rumem. Dokładnie mieszamy. Stopniowo dosypujemy ryz preparowany i mieszamy tak aby każde ziarno ryżu było dokładnie pokryte czekoladą. Masę wykładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki i mocno dociskamy. Pozostawiamy w lodówce do stężenia (wystarczy około 40 minut). Kroimy na batoniki. Przechowujemy w szczelnym pojemniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 06.03.2014 14:31
Smaczne, oj bardzo smaczne!!!
Czyki 06.03.2014 12:17
Bardzo fajne batoniki:)
Kuchenka 06.03.2014 11:22
pomysłowe!!!
slonko888 06.03.2014 11:21
ciekawe wypróbujemy ;)
dodi 06.03.2014 10:12
super, mniam
Romanowka 06.03.2014 10:10
rewelacyjny przepis!
blankkaa 06.03.2014 10:02
Smaki dzieciństwa w nowej odsłonie. Pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak