Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

batoniki z muslii

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane niesłodzone 1 szt
musli 25 dek
bakalie 1 garść
owoce suszone 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: batoniki z muslii

Kroki postępowania

1
Musli,owoce i bakalie rozdrobnić. Mleko wylać do garnka i podgrzewać ale nie zagotować. Do ciepłego mleka wsypać musli i bakalie dobrze wymieszać.
Krok 1 - batoniki z muslii foto
2
Masę wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia na wysokość 1,5 cm.
Krok 2 - batoniki z muslii foto
3
Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 25 min na złoty kolor. Kroimy od razu na porcje bo masa twardnieje. Zamiast musli możemy dodać swoje ulubione mieszanki płatków i suszonych owoców i bakalii.
Krok 3 - batoniki z muslii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 12.02.2014 22:20
fajne battoniki
Rybciia 17.05.2013 08:22
super!!! :-)
Seba 21.01.2013 09:33
super
cooleczka 18.01.2013 08:57
ja muszę przyznać, że długo kupowałam gotowe
MAR3STA 02.12.2012 18:13
świetne!
teresa18 01.12.2012 20:00
super do schrupania
Dorota59 01.12.2012 17:07
extra
maciek7 01.12.2012 16:55
pycha
Kulinarna Ja 01.12.2012 16:46
coś pysznego
Justyna28 01.12.2012 16:13
lubię takie:)
eMMe 01.12.2012 16:12
super i łatwe do wykonania:)
fijolek91 01.12.2012 16:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak