Batoniki twarogowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    80 g
  • mąka pszenna

  • jajko

    0, 33 sztuki
  • tłuszcz

    20 g
  • cukier puder

    15 g
  • śmietana

    15 g
  • Soda oczyszczona Prymat

    2 g
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg przetrzeć. Dodać do niego przesianą mąkę, jajko, śmietanę, cukier, sodę i sól. Dokładnie wymieszać. Uformować prostokąt o grubości 1 cm. Wycinać z niego paseczki (10x2 cm). Smażyć w głębokim tłuszczu. Posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat