Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batoniki owsiane z melasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki owsiane 1 szklanka
orzechy ziemne 1/3 szklanki
żurawina suszona 1/4 szklanki
melasa z morwy białej 3 łyżki
słonecznik łuskany 2 łyżki
nasiona chia 1 łyżka
amarantus ekspandowany 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Batoniki owsiane z melasą

Płatki owsiane prażymy przez chwilę na suchej patelni, a następnie umieszczamy razem z orzechami i żurawiną w malakserze.

Rozdrabniamy przez ok. 3 minuty, po czym przekładamy do miski i dodajemy słonecznik, nasiona chia i melasę.

Mieszamy dokładnie i wykładamy równomiernie do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki dociskając mocno dłonią.

Wierzch posypujemy amarantusem ekspandowanym i ponownie dociskamy.

Odstawiamy do lodówki na 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak