Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batoniki musli z śliwką i migdałami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skórka z cytryny 2 szt
sok jabłkowy 50 ml
cukier 50 g
miód 2 łyzki
masło 20 g
płatki owsiane 2 szklanki
śliwki suszone 1/2 szklanki
migdały siekane 1/2 szklanki
morele suszone 1/3 szklanki
rodzynki 1/3 szklanki
wiórki kokosowe 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Batoniki musli z śliwką i migdałami

Sok jabłkowy, cukier, miód, masło oraz skórki cytrynowe umieścić w małym garnku i gotować na bardzo małej mocy aż sok się zredukuje a całość zacznie bulgotać. Śliwki i morele posiekać w drobna kostkę. Bakalie dodać do gotującej się masy. Wyłączyć grzanie i dodać płatki owsiane. Dokładnie wymieszać. Keksówkę lub prostokątne naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy masę i ugniatamy ją na płaską stroną łyżki. Studzimy a następnie wkładamy do lodówki najlepiej na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 06.03.2014 11:45
Bardzo dobre batoniki:)
AZgotuj 06.03.2014 10:48
Pycha!a ja kupuje;)
luna76 06.03.2014 09:53
Takie batoniki są najsmaczniejsze :) I przynajmniej wiem co jem :)
dodi 06.03.2014 09:49
pyszne muszą być

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak