Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batoniki musli Nigelli

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko skondensowane 1 puszka
płatki owsiane 250 g
wiórki kokosowe 75 g
NASIONA SLONECZNIKA 100 g
nasiona dyni 25 g
orzechy 125 g
czekolada gorzka 6 kanek
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Batoniki musli Nigelli

W garnuszku podgrzewamy mleko zagęszczone (uważajcie żeby się nie przypaliło).
W misce mieszamy pozostałe składniki, dodajemy ciepło mleko i mieszamy.
Formę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę (nie dociskamy, lekko wyrównujemy tylko). Możemy wstępnie zrobić nożem nacięcia- będzie nam łatwiej pokroić później.
Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika nastawionego na 130 stopni na 50-60 min.
Po upływie tego czasu wyciągamy, odczekujemy chwilę 15-30 min. i kroimy na kawałki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 06.11.2012 15:28
Smaczne i zdrowe, podobają mi się!
Jastinka 27.10.2012 23:18
świetne
marines27 15.10.2012 19:23
pyszne
reniatka 04.10.2012 16:16
świetne
Mysiunia 02.10.2012 22:09
spróbuję takie zrobić :)
zdeba 16.09.2012 21:46
Super!
zdeba 16.09.2012 21:46
Super!
staropolanka5 16.09.2012 21:14
mam ochotę wielką
foczka-ks 16.09.2012 21:00
ładnie wygląda
czekoladka_m 16.09.2012 19:12
robiłam takie, pyszne!!
parysek10 16.09.2012 18:04
smaczne i zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak