Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batoniki musli

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki orkiszowe 400 gram
miód 4-5 łyżek
żurawina suszona garść
słonecznik łuskany pół garści
czekolada gorzka 120 gram
czekolada mleczna 40 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Batoniki musli

Kroki postępowania

1
Płatki wsypujemy do miski. Zalewamy gorącą woda i odstawiamy na 5 minut. Następnie mieszamy je z żurawiną, miodem i słonecznikiem.
Krok 1 - Batoniki musli foto
2
Masę wsadzamy do formy i pieczemy przez około godzinę w temperaturze 180 stopni. Następnie odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 2 - Batoniki musli foto
3
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i ostawiamy na 2-3 minutki, aby delikatnie ostygła.
Krok 3 - Batoniki musli foto
4
Batoniki kroimy i zamaczamy w rozpuszczonej czekoladzie a następnie układamy na talerzyku lub desce plastikowej.
Krok 4 - Batoniki musli foto
5
Jeśli zostało nam trochę odpadków i czekolady możemy zrobić sobie płatki śniadaniowe musli ;)
Krok 5 - Batoniki musli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak