Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batoniki muesli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki owsiane 2 szklanki
rodzynki 1/2 szklanki
słonecznik łuskany 1/2 szklanki
orzechy 1/4 szklanki
aronia 1/2 szklanki
miód prawdziwy 1/2 szklanki
cukier kryształ 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Batoniki muesli

Kroki postępowania

1
na patelni przyrumienić płatki owsiane, zmielone orzechy( ja użyłam włoskich)i słonecznik
Krok 1 - Batoniki muesli foto
2
Na patelni rozgrzać miód, z cukrem i szczypta soli, aż wszystko się połączy i upłynni.
Krok 2 - Batoniki muesli foto
3
Gotową masę wsypać do miski, dodać aronię.Wszystko połączyć płynnym "klejem" z miodu. Brytfannę wyłożyć papierem do pieczenia posmarować cienko olejem. Wyłożyć masę muesli rozprowadzić. Wierzch przykryć papierem i docisnąć np. drewnianą łyżka. wstawić do lodówki na ok 3 godziny.
Krok 3 - Batoniki muesli foto
4
Gdy masa ostygnie , wyjąć z formy. zdjąć wierzchni papier i dociskając nożem pokroić w paseczki.
Krok 4 - Batoniki muesli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 09.05.2013 09:49
lubię takie domowe batonik :)
babajaga1969 08.09.2012 21:51
bomba witamin i energii
BeataJ 08.09.2012 20:29
rewelacja
ziutula
ziutula 08.09.2012 16:48
do chrupania pyszne
kulinarny smak 08.09.2012 14:40
taki domowy na pewno zdrowszy i smaczniejszy od kupnego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak